KOSMOS – LUMEA ASTRALĂ

EDIŢIE SPECIALĂ

FORŢĂ CONTRA FORŢĂ„-

1 - CARTEA 1 - COPERTĂ - FORŢĂ CONTRA FORŢĂ

KOSMOS

12

LUMEA ASTRALĂ

Al treilea efect important al jertfei a constat în schimbarea condiţiei post-mortem a tuturor oamenilor icon hlisa (oameni-spirit), concomitent cu modificarea configuraţiei lumii de dincolo. Imediat după eliberarea tuturor oamenilor din sclavia morţii sufleteşti, Regatul morţilor vii şi-a încheiat existenţa. În locul său a apărut lumea duhurilor sau, după cum este cunoscută în ziua de astăzi, lumea astrală. Lumea astrală nu este altceva decât vechiul Regat al morţilor vii  transformat de jertfa lui Iisus Hristos.

Totuşi, nu tot Regatul morţilor vii s-a transformat în lumea astrală; o mică porţiune din vechiul Regat al morţilor vii a continuat să dăinuie în vechea formă: acesta este ceea ce numim astăzi regiunea infraeterică – locul în care, o perioadă de timp după moartea trupească, locuiesc fantomele, strigoii şi stafiile. Această transformare a Regatului morţilor vii în lumea astrală s-a petrecut extrem de repede: morţii vii nici nu au apucat să înţeleagă ce se întâmplă cu ei, că s-au trezit într-o lume diferită de cea în care supravieţuiseră în mod larvar – într-o lume luminoasă, în care păstrau amintirea a toate. Aceasta este lumea luminoasă, adică „astrală”.

Într-un fel, s-ar putea spune că morţii vii au schimbat planurile cuantice, că s-au mutat în lumea astrală, dar acest fapt este adevărat doar pe jumătate. Morţii vii au rămas în acelaşi plan cuantic, care s-a transformat – a devenit altceva. În fond, este vorba despre o senzaţie subiectivă: în momentul în care sufletele s-au luminat, s-a luminat şi lumea în care se aflau. Morţii s-au apropiat astfel de Lumină (de planul cuantic al Luminii lui Dumnezeu), formând o nouă lume – un nou palier cuantic: lumea astrală. Lumea astrală este o lume intermediară, de forma unei sfere imense, situată între lumea infraeterică şi planul cuantic al Luminii lui Dumnezeu, în care se află Locuinţa lui Dumnezeu (Palatul şi Scaunul de Domnie). Imediat după formarea lumii astrale, Iisus Hristos a pus în ea Efigia Sa: Crucea. Astfel, lumea astrală este străbătută de două linii divine. Prima linie divină este verticală, iar a doua linie este orizontală. Împreună, cele două linii divine formează o Cruce imensă – care reprezintă Efigia lui Iisus Hristos. Toţi oamenii care, de două miii de ani, ajung în lumea astrală, intră sub influenţa Efigiei lui Iisus Hristos, iar la întruparea în lumea materială se încarcă auric în mod specific.

Imediat după formarea sa, lumea astrală era într-un stadiu incipient. Ea s-a structurat apoi în mai multe paliere cuantice, în funcţie de calitatea oamenilor care au populat-o – în funcţie de calitatea corpurilor duh ale oamenilor care au trecut prin poarta morţii. Actualmente, în funcţie de calitatea – sunetul, mirosul şi culoarea – corpurilor duh ale oamenilor, lumea astrală (lumea duhurilor) este formată din opt paliere cuantice. Primul palier este ocupat de oamenii ale căror corpuri duh au culoarea metalului topit. Al doilea palier este ocupat de oamenii ale căror corpuri duh au culoarea vişinie. Al treilea palier este ocupat de oamenii ale căror corpuri duh au culoarea maronie. Al patrulea palier este ocupat de oamenii ale căror corpuri duh au culoarea roşie. Al cincelea palier este ocupat de oamenii ale căror corpuri duh au culoarea portocalie. Al şaselea palier este ocupat de oamenii ale căror corpuri duh au culoarea galbenă. Al şaptelea palier este ocupat de oamenii ale căror corpuri duh au culoarea aurie. Al optulea palier este ocupat de oamenii ale căror corpuri duh au culoarea albastră (de obicei, se spune că lumea astrală are şapte paliere distincte datorită faptului că primul palier, cel corespunzător culorii metalului topit, nu este inclus în această clasificare; e greu de spus dacă primul palier face parte sau nu din ceea ce poartă numele de lumea astrală sau lumea duhurilor).

În primele trei paliere cuantice locuiesc doar oamenii care vin pentru prima oară la întrupare în lumea materială. În celelalte planuri cuantice locuiesc ceilalţi oameni, în funcţie de calitatea corpurilor lor duh. Deasupra tuturor acestor paliere cuantice ale astralului, ocupate aproape în exclusivitate de oameni, se află planul cuantic al Luminii lui Dumnezeu – acolo unde se află Locuinţa lui Dumnezeu. Aici ar trebui să locuiască oamenii cu corpuri duh de culoare albă (argintie) – oamenii deveniţi Preoţi ai lui Dumnezeu. Totuşi, actualmente, oamenii din această categorie nu există, astfel că, în planul cuantic al Locuinţei lui Dumnezeu – care este un plan cuantic infinit -, se manifestă doar Dumnezeu Tatăl şi o parte din Îngerii Săi, Fiii Luminii. Pentru a veni în lumea eterică din planul cuantic al Luminii lui Dumnezeu, îngerii din ierarhia Fiilor Luminii nu trebuie însă să treacă prin cele opt subpaliere ale lumii astrale. Ei au o altă cale; aceasta este Poarta 1, care se formează la nivelul lumii eterice. Prin Poarta 1, nu pot trece decât îngerii din ierarhia Fiilor Luminii şi oamenii care vin sau pleacă de la întrupare.

š8

FRAGMENTE DIN CICLUL DE CĂRŢI „FORŢĂ CONTRA FORŢĂ” REALIZAT PE BAZA DEZVĂLUIRILOR

CLARVĂZĂTORULUI EUGEN NICOLAE GÎSCĂ